Alergeny w żywności to szczególnie ważny temat.

Alergeny w żywności to szczególnie ważny temat.

Proponujemy profesjonalne szkolenie za sprawą którego pracownicy waszego przedsiębiorstwa wyszkolą się jak prawidłowo szacować jakie alergeny w pokarmach występują w największych stężeniach w określonych substancjach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań w tymże przypadku jest absolutnie niemożliwe bo profesjonalne szkolenie dla laboratorium prowadzone jest pod najwyższą kontrolą, przez wybitnie wyspecjalizowanych ekspertów, zajmujących się dokładnym szacowaniem czy wszelkie alergeny w produktach żywnościowych są prawdziwym problemem, bądź także wymyśloną historią na potrzeby działań konkurencji.

Alergeny w żywności nawet w najmniejszych ilościach wywołują zanieczyszczenie które dyskwalifikuje konkretny wyrób do spożywania.

Dlatego tak ważnym elementem działań jest szkolenie dla laboratorium.

Niewątpliwie każdy przeszkolony pracownik powinien posiadać świadomość tego jak ta sprawa jest poważna, dzięki temu sterowanie jakością badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Ewentualne manipulacje wyników badań odbić się mogą na zdrowiu osób spożywających pokarmy ,które zawierają wręcz minimalne zanieczyszczenia. Obecność określonych alergenów w produkcie musi być bardzo dokładnie oszacowana, a jeśli bywają to alergeny których obecność wywołać może wstrząs anafilaktyczny, dosłownie ich minimalna obecność musi zostać wskazana przez dokładne i precyzyjne badania laboratoryjne.

Zobacz więcej: Niepewność pomiaru

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *